Sanal Numara Nedir?

Sanal Numara Nedir?

Sanal Numara Nedir?

Sanal Numara Nedir?

SMS onay kodunun kullanılabilmesi için yurt dışından alınan sanal numaralara ihtiyaç vardır. Sanal numaralar bütün servislerde kullanılmakta olup tek seferlik kullanım mevcut numaralardır. Kişisel telefon numaraları belirli bir operatöre bağlı numaralar olarak nitelendirilir. Sanal numaralar kişisel telefon numaralarının aksine, yurt dışından alınan sanal numaralar belirli bir operatöre bağlı olmadan kullanılabilen numaralardır. Peki sanal numara nedir?  Sanal numaralar, sms onay hizmetinin sağlanabilmesi açısından gerekli olan yurt dışından alınmış herhangi bir operatöre bağlı olmayan numaralardır.

 

Sms onay kodu için sanal numaralar, gelişen ve modern yaşama paralel olarak uyum sağlayan teknolojinin herhangi bir platforma ya da sosyal medya mecrasına üye olmak isteyip de kişisel ve özel bilgilerini vermek istemeyen kullanıcıların kullandığı bir hizmettir. Bazı sosyal medya platformları, internet siteleri, alışveriş uygulamaları hatta neredeyse her platform üye olunması aşamasında kullanıcılarından belli başlı bazı bilgileri istemektedir. Bu bilgiler sayesinde kullanılan mecra ya da instagram, Twitter, linkedin, facebook gibi sosyal medya platformları kullanıcıyı daha iyi tanımakta olup üyenin tercih edebileceği bilgileri önüne sunmayı sağlamaktadır.

 

Bazı işlemlerde şirketler kullanıcıdan sms onay kodu ister. Veya firmalar, kullanıcılar başka bir ülkeden kod almak istediği zaman o ülkenin hat sağlayan şirketlerine gitmek istemez. Bu durumda her hangi bir platformlara üye olmayı düşünen kişiler tarafından sms onay hizmeti veren firmalara başvurulur. Farklı ülkelerden sanal numara alınarak sms onay hizmeti işlemi gerçekleştirilir. Sanal numara hizmetinde numara tek kullanımlıktır. Kişi ile ilgili pek fazla bilgi içermemekle birlikte sanal numaralara birçok farklı siteden ulaşılabilmekte ve satın alınabilmektedirler. Dünya çapında kullanılabilen bu sanal numaralar farklı şekillerde ve amaçlarda da kullanılabilmektedirler. Ülkeden ülkeye değişmekle birlikte genellikle ortalama 30 dakika ila 5 gün arasındadır. Sistemin kullanımı oldukça basittir ve site üyeliğiniz ile başlamaktadır. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra siteye kredi yüklemeniz gerekmektedir. Doğrulama kodu almak için bir hizmet seçtikten bir sonraki adım ülke seçmektir. Sanal numara üyenin ana sayfasında görüntülenecektir. Numara hazır olduğunda platformunuzdaki sanal numarayı girerek tek seferlik mobil doğrulama kodu alabilirsiniz.

 

Sms Onay Sistemi Seçimi ?

Kullanıcılar için sms onay sistem hizmetleri sunan birkaç platform mevcuttur. Bu platformların nerdeyse hepsi aynı hizmeti benzer şekillerde sunmaktadır. Fakat sms onay sistem seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı kriterlere dikkat etmek gerekmektedir. Banka hesaplarını koruyabilmek için 3D secure ödeme sistemine sahip platformlar hem banka bilgilerinizi koruyarak aynı zamanda istediğiniz hizmeti sizlere sunmaktadır. Memnun kalmadığınız taktirde ödemeniz geri gönderilecektir. Sanal numaralar ile gelen sms kodunun kullanım süresi olduğu için seçecek olduğunuz sitenin hızı ve aktifliği de oldukça önemlidir. Hızlı ve aktifliği yüksek bir platform seçmeniz gerekmektedir.

Birçok platformda üye olurken ya da giriş yaparken kullanılan sms doğrulama kodunun yapılmasının amacı çevrimiçi işlemlerin güvenilir ve doğru şekillerde yapılmasından kaynaklıdır. Bu durumdan dolayı sms onay hizmeti kullanılmakta olup üye olurken numara bilgisi istenmektedir. Fakat gizlilik ve güvenlik açısından bazı kişiler tarafından numara verilmek istenmemekte olup istenilen sanal platforma farklı şekillerde üye olmanın yolları aranmıştır. Gizliliğe önem veren ve kişisel bilgilerini paylaşmak istemeyen kişiler için oluşturulan sanal numara hizmeti sayesinde istediğiniz sanal platforma kişisel bilgilerinizi vermeden üye olabilirsiniz. Tek yapılması gereken adımlar bir sanal numara satın almaktır. Sanal numaraların hizmete sunulduğu internet siteleri bulunmaktadır. Bu internet sitelerinden istenilen herhangi bir tek kullanımlık sanal numara satın alınabilir ve bu sayede kişisel bilgileriniz korunarak sanal platformlara üye olabilirsiniz.