Ne Kadar Sürede Sms Onay Kodu Gelir?

Ne Kadar Sürede Sms Onay Kodu Gelir?

Ne Kadar Sürede Sms Onay Kodu Gelir?

Ne Kadar Sürede Sms Onay Kodu Gelir?

SMS onay kodu sanal platformlara, alışveriş sitelerine, dizi ya da film izleme programlarına, internet sitelerine kısacası neredeyse tüm sanal platformlara üye olurken sizden istenilen bilgilerdir. Yani üye olunacak olan sanal platform güvenlik açısından üye olacak kişiden kişisel numarasını talep ederek numaraya bir sms kodu göndermektedir. Gönderilen sms kodu üye olunurken gerekli alanına yazılarak üyeliğin tamamlanması sağlanmaktadır.  Peki ne kadar sürede sms onay kodu gelir? bu sorunun cevabını birazdan detaylı olarak vermiş olacağız.

 

Dijital sms onay kodu dijital dünyada en yaygın olarak kullanılan doğrulama sistemlerinden birisidir. E posta, mail gibi diğer onaylama türleri de kullanılmaktadır. Fakat en yaygın ve en pratik olarak kullanılan yöntem sms onay kodu sistemi yöntemidir. Sms onay kodu Anlık mesajlaşma olarak da bilinmekte olup anında doğrulama sistemi olarak kullanılmaktadır.

 

Mobil onay sistemleri değişerek gelişen teknoloji ile sanal platformlarda her geçen gün daha da önemli hale gelen bir sistemdir. Kullanıcıların kullanmak istedikleri, üye olmayı talep ettikleri sistemlere kolayca üye olmaları açısından sıklıkla tercih edilen sms onay kodu, kişisel bilgilerini vermeyi tercih etmeyen kullanıcıların kullandığı bir doğrulama sistemidir. Birçok sanal platform üye olmak isteyenlerden kişisel bilgilerini talep etmektedir. bu kişisel bilgilerin en başında doğrulama amaçlı kişisel numaralar gelmektedir. Birçok kullanıcı özel alanına dahil edilmemesi açısından kişisel bilgilerini vermeyi tercih etmemektedir. Bu durumla karşılaşan kişiler belirli sitelerden sanal numara satın almaktadır. Ve bu şekilde işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Sanal numaralar yurt dışından tek kullanımlık numara olarak alınmaktadır. Alınan sanal numara tek kullanımlık olup belirli sitelerden satın alınmaktadır. Alınan sanal numara kullanıldıktan sonra sms Onay kodunun gelme süresi 2 ya da 3 dakika aralıklarında değişim göstermektedir. 2- 3 dakika içerisinde gelen sms kodunu dilediğiniz sanal platformda kullanabilirsiniz. Eğer 2- 3 dakika bekledikten sonra sms onay kodu gelmez ise almış olduğunuz sanal numarayı iptal edebilir ve tekrar farklı bir sanal numara alabilirsiniz. Kısaca Ne Kadar Sürede Sms Onay Kodu Gelir? sorumuzun cevabı genellikle 2 ya da 3 dakika aralığında değişmektedir.

 

SMS Onay Kodu Kullanımı?

Peki sms onay kodu kullanımı nasıldır ve ne işimize yarayacak? Sms onay kodunun kullanım alanları oldukça geniş olup tamamen kullanıcının tercihine kalmıştır. Yani sanal numara sahibi kişinin satın almış olduğu numara aracılığı ile gelen sms kodunu ne amaçla hangi sanal platformda kullanacağı kişisel tercih olmaktadır. Günümüzde kullanılmak istenen hemen hemen tüm sanal platformlarında, instagram, Twitter, facebook, linkedin vb. gibi sosyal medya platformlarında, dizi ya da film izleme amaçlı kullanılan uygulamalarda, alışveriş sitelerinde kısacası aklınıza gelebilecek ve üye olunması gereken tüm mecralarda gizlilik ve güvenlik açısından kişisel numara talep edilerek numaranıza sms kodu gönderilmektedir. Bu gönderilen sms kodu ile istediğiniz sanal platforma üyeliğiniz kabul edilebilecektir. Fakat yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi bir çok kişi kişisel bilgilerini, kişisel numaralarını vermeyi tercih etmemektedir. Bu kişiler için istedikleri sanal platforma üye olabilmelerini sağlayan ve işinize yarayacak sanal numaraları satan belli başlı siteler bulunmaktadır. Bahsedilen bu sanal numara satan sitelerden kendinize ait bir sanal numara satın alabilir ve üyesi olmak istediğiniz sanal platforma üye olabilmek için bir sms onay kodu satın alabilirsiniz. Bu sayede hem istediğiniz sanal platformlara üye olmuş olacak hem de kişisel bilgilerinizi paylaşmamış olarak kişisel bilgilerinizi korumuş olacaksınız.